Resep Rahasia Japanese cotton cheesecake

  • Whatsapp

Japanese cotton cheesecake. Cotton Cheesecake / Japanese Cheesecake is my new favorite dessert and after you try this recipe, it will become your favorite too! It's the perfect combination of sponge cake and cheesecake in both. Also called Cotton Cheesecake, Japanese Cheesecake is light, fluffy, moist and less sweet than any other cheesecakes.

Japanese cotton cheesecake

Japanese cheesecake is very different from regular cheesecake. It is cotton soft, light, fluffy and the one of the best cheesecakes I have ever tasted. Japanese cotton cheesecake recipe – a detailed video tutorial with tips and tricks to help you make Japanese Cotton Cheesecake (JCC) is probably one of the most amazing cheesecakes that I have.
Kamu dapat membuat sendiri Japanese cotton cheesecake dengan menggunakan 11 bahan dan 6 langkah. Berikut cara untuk kamu menyajikan Japanese cotton cheesecake.

Bahan-bahan untuk membuat Japanese cotton cheesecake

  1. Kamu butuh Bahan A:.
  2. Siapkan 85 gr susu cair.
  3. Siapkan 200 gr cream cheese.
  4. Siapkan 55 gr butter.
  5. Kamu butuh Bahan B:.
  6. Kamu butuh 7 kuning telur.
  7. Kamu butuh 70 gr terigu protein rendah.
  8. Siapkan 20 gr maizena.
  9. Kamu butuh Bahan C:.
  10. Kamu butuh 7 putih telur.
  11. Kamu butuh 130 gr gula pasir.

If I tell you it's a dessert fallen from the sky, you'll tell me Making this cheesecake from Japanese cotton is very simple, but it requires following certain steps. My Japanese Cheesecake Recipe has the same cotton-soft sweetness and jiggly nature – now simplified from the usual complex methods of other recipes. Japanese Cotton Cheesecake Japanese Cheesecake Recipes Pastry Recipes Baking Recipes Dessert Cake Recipes Asian Desserts No. Japanese Cheesecake has the tangy, creamy flavor of cheesecake, with the moist, cotton-soft texture of soufflé.

Tahap-tahap pembuatan Japanese cotton cheesecake

  1. Panaskan oven 150°C.pake tekhnik au bain marie.taruh air diloyang yg lebih besar dr loyang cake..
  2. Panaskan bahan A di panci dengan api kecil.aduk rata.dinginkan..
  3. Masukkan bahan B.pake hand whisk aja sampai tdk bergerindil.(jadi adonan kuning telur).
  4. Diwadah lain.kocok putih telur sampai sedikit berbusa low speed.masukan perasan lime dan gula pasir,medium speed sampai soft peak aja.adonan mengkilat dan tumpul jika whisk diangkat.jgn overmix..
  5. Ambil 1/3 adonan putih telur,campur ke adonan kuning telur pake spatula.aduk balik.masukkan adonan ini ke sisa adonan putih telur.aduk balik kembali sampai rata..
  6. Tuang ke dalam cetakan jcc.alas sudah di oles margarin tipis dan dkaseh baking paper.sisi melingkar hanya di olesi butter dan terigu tipis.panggang 90menit.matikan oven biarkan cake tetap di oven kurleb 10menit dengan pintu oven sdikit terbuka.angkat dinginkan.kalo sudah dingin kluarkan dr loyang.siap sajikan.kalo aku suka dingin jd aku simpen dkulkas br deh santap.o ya motongnya pake pisau yg drendam air panas dulu trus dlap br buat motong, biar rapi potongan cakenya.selamat mencoba..

It's a match made in heaven. Whether you or your holiday guests are big cheesecake fans. Feathery, soft cotton cheesecake is a Japanese specialty, filled with lemon zest, fluffy egg whites, cream Japanese Cotton Cheesecake. this link is to an external site that may or may not meet. Japanese Cotton Cheesecake is a dessert recipe from Vitale. A recipe artwork of Japanese Cotton Cheesecake.

Related posts